Benvinguda

Conchita Peña, degana

M’adreço a vosaltres després de ser reelegida, el passat 10 de maig, degana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya. Per a mi, és un honor i un repte tornar a liderar, durant quatre anys més, el col·lectiu de treballadores i treballadors socials. 

M’acompanya en aquesta nova etapa un equip integrat per dotze dones i dos homes, jove, polivalent, representatiu de tot el territori, amb molta il·lusió i ganes de treballar per la professió. Un equip on hem volgut combinar l’expertesa i experiència de les companyes que han estat a la Junta anterior amb la renovació i les noves idees que ens aportaran les persones que s’hi incorporen. Juntes seguirem impulsant el projecte que va néixer fa quatre anys i que no hagués estat possible sense la dedicació, implicació i les aportacions de les persones que han format part d'aquesta darrera Junta. El meu sincer agraïment per la feina ben feta i pel seu indubtable compromís amb la professió.

De manera molt resumida, us vull avançar el nostre projecte per al període 2021-2025. Un projecte que contempla sis eixos transversals que estaran presents en les totes les nostres decisions i accions: la comunicació, la qualitat i bona praxi, la territorialitat, la innovació, la participació i la justícia social. (En aquest enllaç prodreu consultar el programa sencer)

El nostre compromís amb la societat i la defensa dels drets socials ens motiva a treballar per l’apoderament i dignificació del treball social com a professió generadora de canvis en les persones i les comunitats. Volem que el treball social esdevingui una professió de referència en la defensa dels drets socials, per això posarem l’èmfasi en el seu coneixement i reconeixement i en la seva presència indispensable en els espais socials i polítics d’influència.

Està clar que l’escenari actual i el que s’espera en els propers anys no és ni serà fàcil, però com a Col·legi estarem al vostre costat. Vetllarem per la millora continuada de la professió i de les persones col·legiades, desenvoluparem accions per contribuir a l’excel·lència en la formació i l’exercici professional, treballarem per oferir-vos més espais de cura i acompanyament. També impulsarem la col·legiació obligatòria i ens comprometem a incorporar la perspectiva de gènere en tot allò que fem.

Aquestes són, només, algunes de les accions que farem en aquest nou període i, com no podria ser d’una altra manera, comptem amb totes i tots vosaltres per fer-les realitat i per continuar fent gran la professió.

Sumem per oferir un Col·legi obert, transparent i participatiu. Un col·legi per a totes i tots! Sumem per ser més fortes. Perquè juntes fem Treball Social!