Grup de treball: Emergències i Catàstrofes

El Grup de treball en Emergències i Catàstrofes de la delegació de Lleida, es va crear l’any 2014,  arrel del Conveni que el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, va signar l’any 2012 amb el Departament d’interior de la Generalitat de Catalunya per assegurar la intervenció d’equips de treballadors socials en el suport psicosocial a les víctimes en emergències i catàstrofes.

El grup actual està constituït per professionals del Treball Social de diferents àmbits, que han rebut la formació específica per actuar en el moment d’una activació en una emergència i/o catàstrofe, aportant la seva valoració social, capacitat d’anàlisi i les tècniques per coordinar i treballar en xarxa, pròpies del treball social.

El grup es reuneix de forma bimensual i treballa objectius per créixer en la seva formació i experiència a través de taules rodones, formació específica i es busca la connexió amb altres agents de territori per tal de donar-se a conèixer. També pot participar en simulacres de territori per tal d’avaluar les actuacions del rol del Treballador Social en l’emergència.

En el marc d’un conveni entre Protecció Civil i el COTS, els/les treballadors/es socials del Grup d’emergències de Lleida tenen com a objectiu principal en les intervencions psicosocials l’atenció a les persones afectades i als seus familiars, oferint suport per tal de generar protecció, seguretat i proporcionar els recursos a les necessitats que sorgeixin en una situació de fort impacte emocional.

Actualment les persones que hi formen part han participat en tres activacions, com son:

  • Sinistre aeri Germanwins (març 2015)
  • Inundació Residencia Gent Gran d’Agramunt  (novembre 2015)
  • Accident d’autocar a Freginals (març 2016)
Referent Delegació
Juncà Florejachs, Miriam
Lleida
March Averós, Meritxell
Lleida
Aquest contingut sols és accesible pels membres de la comissió/grup. Si hi pertanys, connecta´t.

No hi ha fitxers disponibles.

Aquest contingut sols és accesible pels membres de la comissió/grup. Si hi pertanys, connecta´t.
Aquest contingut sols és accesible pels membres de la comissió/grup. Si hi pertanys, connecta´t.