Això t’interessa!

En aquesta secció trobareu informació sobre activitats (actes, jornades, congressos, presentacions, etc.) relacionades amb la temàtica del treball social i d’interès per al col·lectiu professional, que poden estar organitzades per institucions, entitats i/o col·legiades. 

Vols donar a conèixer un acte propi?

Si realitzes alguna activitat vinculada al treball social i estàs interessada a donar-li difusió, et podem ajudar. Omple aquest formulari amb la informació bàsica de l'acte i el publicarem en aquest apartat (subjecte a les condicions que s'indiquen al final de la pàgina).

Propers actes

Taller de Registre retributiu i càlcul de la bretxa salarial

Aquest taller té per objectiu aproximar el marc normatiu que comporta l'obligatorietat de registre retributiu, el Reial decret 902/2020. Conèixer què és la bretxa salarial de gènere i les causes que l’originen, i saber com realitzar el registre retributiu a partir de l’eina de Registre retributiu desenvolupada per la Direcció General d’Igualtat.

Ja podeu fer les inscripcions en el següent enllaç.

Data i hora:
13/04/2021
09:30
Lloc:
Plataforma Online
13-A: Fronteres de paper

La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, en col·laboració amb el Diari Ara i l'Ateneu Barcelonès, organitza el pròxim dimarts 13 d'abril a les 9:30h un nou debat 'Catalunya Social' per presentar el dossier 'Fronteres de paper: la irregularitat administrativa i la invisibilització de les persones', elaborat per Càritas Catalunya. 

L'acte es podrà seguir per streaming i serà presentat i conduït per Elena Freixa, Cap de Societat del Diari Ara.

La presentació del dossier serà a càrrec de Míriam Feu, coordinadora del Grup de Treball d'Anàlisi Social de Càritas Catalunya. A continuació, hi haurà un debat amb persones expertes del Tercer Sector:

· Raúl Martínez, vocal d'interculturalitat i migracions i membre de la Junta Directiva d'ECAS.
· Ferran Rodríguez, director de la Fundació Eveho i president de FEPA.
· Gerard Català, assessor jurídic de Creu Roja, Programa d’Acollida i integració per a sol·licitants i Beneficiaris de Protecció Internacional.

Imprescindible inscripció prèvia.

Data i hora:
13/04/2021
09:30
Lloc:
Plataforma Online
Enquesta sobre la Llei d'eutanàsia per a professionals de l'àmbit de la salut

El Departament de Salut de la Generalitat ha elaborat una enquesta adreçada als i les professionals de la medicina, infermeria, treball social i psicologia en relació a la recentment aprovada Llei orgànica de regulació de l'eutanàsia, la qual entrarà en vigor el proper mes de juny, i té per finalitat regular el dret de les persones que compleixin els criteris per sol·licitar i rebre l’ajuda necessària per morir, el procediment a seguir i les garanties que s'han de donar en tot el procés.

L'enquesta té com a objectius donar a conèixer aquesta Llei, saber les opinions i els posicionaments de les persones professionals assistencials envers aquesta Llei, identificar punts forts i punts febles en el procés de desplegament, i, finalment, donar elements per orientar les activitats de formació i divulgació entre les persones professionals i les organitzacions sanitàries, sociosanitàries i residencials.

El temps aproximat per respondre a l'enquesta és de 10 minuts.

Data i hora:
26/04/2021
Formació Chemsex

El pròxim 6 de maig s'inicia la formació adreçada a professionals de l’àmbit social per tal de facilitar estratègies d’intervenció psicosocials en l’acompanyament a usuaris de Chemsex.

Dossier de formació

Inscripció

Data i hora:
06/05/2021
18:00
Lloc:
Espai Virtual i Centre LGTBI de Barcelona
Premis ADR Justícia 2021

El Departament de Justícia ha convocat els Premis ADR Justícia 2021.

Els Premis s’atorguen el Dia Europeu de la Mediació, en un acte solemne presidit pel conseller o la consellera de Justícia, i premien la millor tesi doctoral en l’àmbit de la mediació i els ADR, el millor treball de recerca de final de grau o de màster homologat pel Centre de Mediació de Catalunya i les millors experiències pràctiques impulsades tant per qualsevol administració pública com per qualsevol entitat, professional o empresa privada.Les bases dels Premis ADR Justícia es poden consultar en aquest enllaç i, fins al 18 de maig, es poden presentar candidatures. El tràmit és telemàtic i es pot fer des d’aquest altre enllaç.

Data i hora:
18/05/2021
09:00
Departament de Benestar Social i Família
Dixit
Diputació de Barcelona
Sabadell Professional
La Intercol·legial